Rakousko a Podyjí - září 2015

05.09.2015 19:18

výlet ve dnech 17. 9. 2015 – 20. 9. 2015                                                           

 

do

Rakouska s turistikou v Podyjí

 

Programu výletu do Rakouska s turistikou v Podyjí, ve dnech 17. 9. 2015 - 20. 9. 2015.

Ubytování v penzionu Relax, Přední Hamry 243, Vranov nad Dyjí.

3 noci včetně polopenze.

 

1. den

Alternativa I - autobusem do obce Podmolí, zelená TZ rozcestí Žlebský potok, na červenou TZ, odbočka na Nový Hrádek a zpět, červená TZ  Lukov, na rozcestí Pod Čížovem, modrá TZ do Čížova, přejezd autobusem do Vranova nad Dyjí, celkem 12 km.

 

Alternativa II - stejná jako alternativa I, zastávka v obci Šumná a po zelené TZ dojdeme do Vranova nad Dyjí, celkem 18 km.

 

Individuálně ve Vranově nad Dyjí prohlídka zámku. Ubytování bude v podvečerních hodinách, večeře.

 

2. den

Snídaně.

Lodní dopravou po Vranovské přehradě na hrad Bítov, individuálně prohlídka hradu Bítov.

 

Alternativa I - rozhledna Rumburak, asi půl kilometru od hradu Bítov, rozhledna je zdaleka dobře viditelná, je 30 m vysoká a je součástí penzionu Rumburak, který se nachází na úpatí Velkého kopce (494 m), po zelené TZ do obce Bítov. Dále po zelené na zříceninu hradu Cornštejn přes Hradiště do obce Oslnovice, přejezd do Podhradí nad Dyjí, prohlídka zříceniny Frejštejn 11 km.

 

Alternativa II - rozhledna Rumburak, po zelené TZ do obce Bítov, dále po zelené na zříceninu hradu Cornštejn přes Hradiště do obce Oslnovice, poté po zelené TZ přes Jedlový les  na zříceninu hradu Frejšten do Podhradí nad Dyjí, celkem 16 km.

 

Odjezd autobusem na ubytování z Podhradí nad Dyjí, večeře.

 

3. den

Snídaně.

Autobusem přejezd do Rakouska.

 

Alternativa I -zastávka na hradě Kaja, přejezd autobusem do obce Hardegg, po modré přes Hardeggskou vyhlídku na červenou TZ, dále Pašeráckou stezkou přes Vranovskou bránu do Vranova nad Dyjí celkem 13,5 km.

 

Alternativa II- zastávka na hradě Kaja, po červené TZ podél řeky Dyje s vyhlídkou na Nový Hrádek až do obce Hardegg, po modré přes Hardeggskou vyhlídku na červenou TZ, dále Pašeráckou stezkou přes Vranovskou bránu do Vranova nad Dyjí, celkem 23,5 km.

 

Večeře.

 

4. den

Snídaně.

Prohlídka elektrárny Vranov nad Dyjí v 9.00 a 10.00 hod.

 

Alternativa I - autobusem do obce Moravské Bránice, Stříbský mlýn, rozhledna Na Oklinách, Ivančice červená TZ /6 km/, prohlídka města, po červené rozhledna Alfonse Muchy a po modré TZ z Ivančic do obce Hlína/5 km/, výstup na rozhlednu Vladimíra Menšíka, cekem 12 km.

 

Alternativa II - autobusem do obce Moravské Bránice, Stříbský mlýn, rozhledna Na Oklinách, Ivančice červená TZ /6 km/, prohlídka města, po červené rozhledna Alfonse Muchy, přejezd autobusem do obce Hlína, výstup na rozhlednu Vladimíra Menšíka, celkem 7 km.

 

Alternativa III - přejezd autobusem do obce Ivančice, prohlídka města, po modré TZ do obce Hlína, výstup na rozhlednu Vladimíra Menšíka, celkem 6 km.

 

Program může být upraven dle počasí.

Přihlášky: s přihlášením a zaplacením zálohy 1.000,- Kč, doplatek 900,- Kč na posezení dne 10. 9. 2015, individuálně v autobuse.

Cena zájezdu je 1.900,- Kč.

V ceně je zahrnuto ubytování v penzionu Relax Vranov nad Dyjí, polopenze, doprava, plavba lodí po Vranovské přehradě z Vranova nad Dyjí na hrad Bítov, prohlídka elektrárny Vranov nad Dyjí. Nezahrnuje vstupy do památkových objektů.

Předpokládaný návrat v neděli do 21.00 hodin.                

 

Odjezd: v 5.30 hod. - zastávka  Na mostě v Poličce, v 5.50 hod. - autobusová zastávka Hnát na autobusovém nádraží ve Svitavách, 6.15 hod. -  autobusové nádraží v Moravské Třebové.

 

 

 

Za KČT Svitavy

Lenka Vacková, tel.: 737 105 078