Kramolín, Dalešická přehrada

15.08.2019 12:11

Klub českých turistů Svitavy

                            pořádá

       od 15. do 18. srpna 2019

autobusový výlet

Kramolín, Dalešická přehrada

Program výletu:

Odjezd autobusu ze Svitav –autobusové nádraží,  zastávka Hnát v 6:30 hod

15.8.2019 - čtvrtek

Velké Meziříčí – společná prohlídka zámecké expozice a zahrad, následuje prohlídka města – kostel, radnice, synagoga, rozhledna. Dále procházka po modré turistické značce Balinským údolím do Uhřínova -  cca 10 km. Z Uřínova přejezd autobusem do Dalešického pivovaru – prohlídka muzea, ochutnávka místních speciálů v pivovarské restauraci. Přejezd do Kramolína na ubytování. Večeře. Možnost venkovního posezení a opékání špekáčků, hry na hudební nástroje apod.

16.8.2019 – pátek

Snídaně, přejezd autobusem na vojenskou leteckou základnu Náměšť – prohlídka základny, řídící věž, hala opraven (možnost prohlédnout si z blízka bojové vrtulníky a stíhačky přímo s vojenskými piloty), výstava historie vzniku letecké základny, chovná stanice dravců a psů. Oběd na základně. Přejezd autobusem k rozhledně Kramolín – společná prohlídka. Následuje procházka od rozhledny Kramolín do Mohelna. Trasa A po modré až do Mohelna. Cca 8 km Trasa B: Zpět směr Kramolín po žluté 1 km, dále po červené na hráz Dalešické přehrady 1,5 km dále do Mohelna po červené (zříceni hradu Rabštejn). Cca 16 km. Odjezd z Mohelna autobusem na ubytování, večeře. Možnost venkovního posezení a opékání špekáčků, hry na hudební nástroje apod.

17.8.2019 – sobota

Snídaně, přejezd autobusem do Jaderné elektrárny Dukovany, společná prohlídka interaktivní expozice. Přejezd autobusem do Vladislavi.  Trasa A: Z Vladislavi  procházka po zelené kolem řeky Jihlavy přes obec Koněšín 4,9 km, dále po zelené až na rozcestník Bouzanov 6,8 km, z rozcestníku dále po červené do Hartvíkovic 1,2 km  - celkem cca 13 km (může být zkráceno pouze z Koněšína do Hartvíkovic na cca 8 km.   Trasa B:  Z Vladislavi do Hartvíkovic stále po červené cca 16,5 km . Přejezd z Hartvíkovic autobusem na ubytování. Večeře. Možnost venkovního posezení a opékání špekáčků, hry na hudební nástroje apod.

18.8.2019 – neděle

Snídaně. Procházka k Dalešické přehradě – přístav, cca 1,5 km. Následuje projížďka parníkem po Dalešické přehradě. Přejezd autobusem do Kralic nad Oslavou, prohlídka památníku Bible Kralické. Přejezd autobusem k Mohelskému mlýnu. Procházka po červené turistické značce malebným údolím řeky Jihlavy do obce Hrubšice. Cca 13 km Možnost občerstvení. Odjezd k domovu. Příjezd do Svitav kolem 20:00 hod

Cena výletu:  2 200,- Kč

Cena zahrnuje: doprava, ubytování, 3x polopenze, 1x oběd, projížďku lodí po Dalešické přehradě, vstup do zámku ve Velkém Meziříčí.

Přihlášky a složení zálohy 1000,- Kč na posezení ve Fabrice 14. 3. 2019

Členům KČT bude poskytnuta dotace.

Program je sestaven tak, aby byl vhodný, jak pro zdatnější turisty, tak i pro ty, kteří mají zájem si prohlédnout místa i památky v tomto regionu. Program může být upraven dle situace a v návaznosti na počasí.

Výlet připravili: Věra a Jiří Hodaňovi

Kontaktní osoba:  Věra Stichová ,  telefon:  733 683 317