Honzův výlet vlakem 25.4.2015

15.03.2015 13:28

Klub českých turistů ve Svitavách pořádá

 

Vlakový výlet

do Nového Města nad Metují

dne 25. dubna 2015

 

Sraz účastníků na nádraží ČD Svitavy v 7,30 hod.

Odjezd v 8,00 hod. do Chocně s příjezdem v 8,34 hod. Zde přestup a odjezd v 8,39 hod. Příjezd do Nového Města nad Metují v 9,26 hod.

 

Cena jízdného: s IN kartou 50 činí zpáteční jízdenka cca 125,- Kč. Pro ty, kteří nemají žádnou slevu nebo pouze IN 25 je možné zakoupit síťovou jednodenní jízdenku pro 1 osobu za 160,- Kč. A nebo skupinovou síťovou jízdenku IREDO pro 2 dospělé osoby a 3 děti za 260,- Kč (na dospělou osobu vychází 130,- Kč, tedy úspora cca 50 % z plného jízdného). Síťová jednodenní jízdenka IREDO pro 4 osoby jakéhokoliv věku za 400,-

 

Od nádraží v Novém Městě nad Metují se vydáme k rozcestníku turistických cest Na Rychtě u autobusového nádraží a zde si každý bude mít možnost vybrat ze dvou nejhezčích turistických tras.

Trasa 1: Nové Město nad Metují – Městský okruh

Vzdálenost 9 km, doba chůze 2,5 hod, výškový rozdíl 110 m, jedná se o nenáročnou trasu vedenou po cestách značených jako Městský okruh.

Budeme se držet zelené značky místního okruhu, nás čeká údolí řeky Metuje, krásný pohled na historickou část města, opukové sruby, které jsou nejstaršími pamětníky vývoje říčního údolí, údolí Libchyňského potoka, místo zvané Rezek, skládající se z budovy hostinské, jedné chaloupky vedle a památkově chráněný dřevěný lázeňský dům Tamara, krásný výhled na Orlické hory, údolí Bohdašínského potoka, Čertovy díry a krásný pohled na novoměstský zámek. Dojdeme až do centra města, kde je možnost občerstvení v místních restauracích a hospůdkách.

 

Trasa 2: : Nové Město nad Metují – Peklo - Nové Město nad Metují

Vzdálenost 11 km, doba chůze 3 hod, výškový rozdíl 170 m, , jedná se o nenáročnou trasu vedenou po značených turistických cestách

 

Vyjdeme po žluté a za vesnicí Přibyslav na rozcestí po zelené přímo do Pekla. Zpět pak po červené přímo do Nového Města nad Metují. Na této trase se nám vyskytnou krásné výhledy až k České Skalici, Jaroměři a na hladinu Rozkoše, krásné hluboké údolí Peklo s výskytem řady rostlin a živočichů a s výletní restaurací, kde je možnost se občerstvit. Při zpáteční cestě se nám vyskytnou krásné pohledy na řeku Metuji. Dojdeme až do centra města, kde možnost dalšího občerstvení v místních restauracích a hospůdkách

 

V odpoledních hodinách je možnost si prohlídnout si historickou část města s krásným náměstím a zámkem (možnost prohlídky) a nádhernými výhledy po okolí.

 

Odjezd z nádraží ČD v Novém Městě nad Metují v 16.36 hod. do Chocně s příjezdem v 17,21 hod. Zde přestup a odjezd v 17,25 hod. Příjezd do Svitav v 17,58 hod.

Dřívější odjezd s přestupem v Týništi nad Orlicí a Chocni v 13,43 a příjezd do Svitav v 15,58 hod.

 

Krásné zážitky a krásné počasí přeje                                                KČT Svitavy

                                                                                              Vedoucí akce ing. Jan Mach