Filmy v listopadu

17.10.2021 09:18

Filmy pro Klub seniorů Svitavy, SPCCH Svitavy, Kardio Svitavy, Kub českých turistů Svitavy v listopadu 2021 v kině Vesmír Svitavy:

 

Pátek 12. listopadu  14:30 hodin

Přání Ježíškovi ČR 2021  PREMIÉRA!

Obyčejné lidské příběhy o tom, co nás trápí, co hledáme a nenalézáme. Romantická komedie.

Hrají: Richard Krajčo, Jaroslav Dušek, Eva Holubová, Jiří Langmajer, Elizaveta Maximová a další

Režie: Marta Ferencová   109 minut

 

 

Pátek 19.listopadu 14:30 hodin

Ztraceni v ráji  Švýcarsko, ČR 2021 PREMIÉRA!

Evžen se narodil ve Švýcarsku, ale rozhodl se přestěhovat do Prahy, odkud emigroval v roce 1968 jeho otec. Evžen provozuje v Praze hudební klub, zažívá osudovou lásku ale i osudové neštěstí…Komedie, road movie.

Scénář a režie: Fiona Ziegler  75 minut

 

Úterý 30.listopadu 19:00 hodin

Jednotka intenzivního života  ČR 2021

Film + beseda

Lékaři Ondřej a Kateřina se při své práci často dotýkají nedotknutelného. Průkopníci české nemocniční paliativní péče otevírají v celovečerním dokumentu témata, která z našich životů v podstatě zmizela. V prostředí robotické medicíny a zbožštělých bílých plášťů, orientujících se na nemoc jako takovou, se do středu jejich pozornosti vrací člověk. V intimních rozhovorech lékaři se svými pacienty hledají odpovědi na otázku, na niž se v nemocnicích, kde život končí pro 60-70 % české společnosti, bohužel zapomíná: “Jak žít dobrý život s nemocí?”

Scénář a režie: Adéla Komrzý  73 minut

Po skončení filmu proběhne beseda s protagonistkou filmu MUDr. Kateřinou Rusinovou

 

Upozornění: film Jednotka intenzivního života včetně besedy hrajeme v tomto termínu a čase pro veřejnost. Zájemci z řad Klubu seniorů, SPCCH, Kardio a Klubu českých turistů mají umožněný vstup za stejných podmínek, jako na zvláštní představení určená pouze pro ně. Nezapomeňte, prosím, s sebou průkazky!