BRÁNY PAMÁTEK DOKOŘÁN – VÍKEND ZDRAVÍ

12.04.2013 09:34

Mikroregion Svitavsko pro vás připravil dvoudenní program, který je zaměřen nejen na poznávání památek a přírody, ale nabízí také možnost „protáhnout“ své tělo a strávit pěkné chvíle s rodinou a přáteli.

Kdy?      20. – 21. dubna
Kde?       Ve Svitavách, v Javorníku, v Hradci nad Svitavou a ve Vendolí

Sobota 20. dubna

Sobotní program je sestaven tak, aby vyhovoval jak cyklistům, tak pěším turistům. Připraveny jsou trasy různé obtížnosti zaměřené na všechny věkové skupiny.

Harmonogram pěších tras: I., II.

Společný start (I., II.)     9:00 – 10:00  - začátek akce před kostelem Navštívení Panny Marie na svitavském náměstí, prohlídka kostela.

Pěší trasa I. : 10:00 – 15:00 - pěší přechod do Javorníka (délka 6,5 km)
Jedná se o zážitkovou trasu pro děti, která je vytvořena svitavským turistickým oddílem TOM Zálesáci.

Pěší trasa II. : 10:00 – 15:00 - pěší přechod do Javorníka (délka do 10 km)
Trasy vedené Klubem českých turistů Svitavy a Ditou Urbánkovou budou směřované k rybníku Rosnička a dále povedou lesními cestami na hřiště v Javorníku.

Společný závěr (I, II, A, B): 11:00 – 17:30 - Javorník - javornické hřiště v areálu Březinka, kostel Nejsvětější Trojice v Javorníku a ZŠ Javorník
V Javorníku se od 11 hodin každou celou hodinu bude konat prohlídka kostela Nejsvětější Trojice a návštěva místní základní školy. Ve škole bude k nahlédnutí kronika obce Javorník, školní kronika ZŠ Javorník od r. 1970 a školní kronika bývalé ZŠ v Mikulči od r. 1945 do r.1979. Návštěvníci si budou moci prohlédnout budovu školy a její vybavení. Dále bude umožněno nahlédnout do života školy prostřednictvím videozáznamů a fotografií z akcí školy.

Od 15 hodin je na javornickém hřišti připravena kulturní akce za doprovodu dvou hudebních kapel

O cyklistických trasách se dočtete na webu města a v NAŠEM MĚSTĚ